Hlavní obsah

Pastrňáka a Zachu chceme, zní z reprezentace. Nedvěd s Havlátem jim budou volat

Aktualizováno

V případě útočníků Davida Kämpfa a Martina Nečase první telefonát přišel už bezprostředně po jejich vyřazení z play off. Duo útočníků Davida Pastrňáka a Pavla Zachu, které v noci na sobotu vypadlo ze Stanley Cupu, zatím vedení národního týmu ohledně jejich účasti na světovém šampionátu v Praze oficiálně nekontaktovalo. Stane se tak v průběhu soboty.

Duo s Bostonu zatím řeší manažeři, až se s kluky spojí, uvidíme, říká Jiří Kalous o dalších možných posilách z NHLVideo: Sport.cz

Článek

„Petr Nedvěd a Martin Havlát se s Davidem Pastrňákem a Pavlem Zachou spojí v průběhu dnešního dne. Jakmile budeme mít nějaký update, dáme vědět,“ uvedl mluvčí reprezentace Ondřej Kalát.

Očekává se, že další informace bude mít národní tým před večerním zápasem proti Velké Británii.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Mužstvo v poledne čeká rozbruslení, těsně po do O2 Areny dorazí také útočník Martin Nečas, který ze zámoří rychle spěchal do Prahy. Zhruba v 11:45 vyrážel z pražského letiště do centra hokejového dění. V případě Pastrňáka to tak expres být nemusí.

Nečasovi totiž v Carolině končí smlouva, zřejmě v klubu už pokračovat nebude, a ten tak neměl zásadní „páky“, jak ho v Americe zdržet. To Pastrňák je hvězda Bruins, jejich velká investice a v play off podle všech indicií nehrál fit. „Co se týče mistrovství, všichni víme, jaký má David vztah k reprezentaci. Ale v play off snad nikdo nehraje úplně zdravý, takže záleží na něm,“ uvedla pro idnes.cz Pastrňákova maminka Marcela.

Po příjezdu Nečase zůstanou reprezentaci dvě volná místa na soupisce.

„Dobrá zpráva pro český tým, přijíždí Martin Nečas. A pokud dorazí Pasta s Pavlem Zachou, tak to vypadá hodně dobře. Švédi jsou suverénní a odskočený od všech, tipuji je na mistry světa. Mají vynikající tým. Takhle posílení naši se za mě posunuli na medailové pozice,“ napsal na síti X mistr světa z roku 1985 a skaut Dallas Stars Jiří Hrdina.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Česko - RakouskoVideo: Česká televize